Cel mai bun blender ieftin – preturi si caracteristici

Cel mai bun blender ieftin – preturi si caracteristici

   

Printre ustensilele de bucatarie indispensabile unui vegetarian, blenderul se afla la loc de cinste, fiind unul dintre cele mai folosite “scule” in prepararea smoothiurilor proaspete, a inghetatelor, piureurilor si multe altele.

Probabil ca e superfluu sa afirmam ca un blender bun, cu caracteristici tehnice superioare, va fi mult mai usor de folosit si va face treaba mai de calitate. Insa daca ne uitam la preturi…

Sa vedem care este cel mai bun blender ieftin, disponibil pe piata romaneasca

  • Blenderul de masa Zelmer 32Z012 are o putere de 600 W si o capacitate de 1.5 litri (recipient din sticla rezistenta la temperaturi ridicate). Aparatul dispune de 2 viteze de blendare si functii Pulse / Turbo. In plus, aparatul are si functia de zdrobire a ghetii, ceea ce face prepararea cocktailurilor mult mai usoara.
    Verifica aici pret si disponibilitate

 

  • Blenderul de masa Heinner HBL-550S cu o putere de 550 W, dispune de un bol din sticla cu capacitate de 1.5 litri. Are 2 viteze de blendare si o functie Pulse. Si acest aparat are functie de zdrobire a ghetii. Zgomotul degajat in timpul lucrului este de 85 decibeli.
    Verifica aici pret si disponibilitate

 

  • Blender Philips Daily Collection HR2106/00 are o putere de 400 W si o capacitate de 1.25 litri (recipient din sticla). Aparatul are o lama deosebita, Problender, cu o forma care permite taierea foarte eficienta a ingredientelor. Ca accesorii are un tocator fin de 0.12 litri capacitate, special pentru ierburi aromatice. Si acest blender ieftin are tot 2 viteze, precum si functia Impuls.
    Verifica aici pret si disponibilitate

 

  • Philips-HR2100Blender Philips HR2100 : cu o capacitate de 1.5 litri (recipient de plastic foarte rezistent la socuri) si o putere de 400 W aplicata lamei speciale de taiere Problender, acest blender are doua trepte de viteza si functie Puls. Toate componentele aparatului se pot curata in masina de spalat vase.
    Verifica aici pret si disponibilitate

 

 

Cele mai importante caracteristici ale unui blender sunt puterea (masurata in Watt), capacitatea / calitatea recipientului si numarul de viteze (acestea variaza de la 2 la 14). In general, un blender de 400-600 Watts isi face treaba foarte bine, pentru majoritatea solicitarilor. Daca vrei sa investesti mai mult intr-un “muscle blender”, poti trece la gama superioara, de 800W sau chiar 1000W.

Pentru alimentatia RAW vegana, in care migdalele, nucile si tot felul de alte seminte trebuiesc macinate si omogenizate foarte bine, va recomand sa alegeti un blender de putere mare.

In ceea ce priveste capacitatea recipientului, cele mai uzuale blendere ieftine au in jur de 1.5 litri, ceea ce e suficient pentru o familie medie.

Despre numarul de viteze al blenderelor se poate discuta mult si bine, cert e ca, pentru un utilizator normal, care vrea sa-si faca un smoothie dimineata si o supa RAW seara, doua viteze combinate cu functia Puls inseamna mai mult decat rezonabil.

In privinta materialului din care este confectionat recipientul, 99% dintre persoanele intervievate asupra preferintelor au optat pentru cele din sticla. Este clar ca sticla are avantajul unui aspect placut si al unei “curatenii intrinseci” pe care plasticul (indiferent cat ar fi el de modern si de revolutionar) n-o poate atinge, de aceea este folosita la fabricarea celor mai bune blendere. Inca un argument in favoarea sticlei ar fi acela ca nu prinde miros, indiferent cat de mult am incerca sa-i facem asta, in vreme ce plasticul nu se poate lauda cu aceasta caracteristica. Insa plasticul are un avantaj (daca este de calitate), are o rezistenta mai mare la socuri, datorita proprietatilor elastice. Altfel spus, mai degraba se sparge un vas de sticla scapat pe gresia din bucatarie, decat unul din plastic rezistent la socuri. Alegerea va apartine.

blender-ieftin

Sa nu incheiem inainte de a aminti “crema” blenderelor, anume Thermomix, Vitamix si BlendTec. Primul este fabricat in Germania si este folosit in majoritatea restaurantelor RAW vegane din Romania. Are un pret de ~4000 RON. Celelalte doua sunt fabricate in SUA si sunt ceva mai ieftine, in jur de 2700 RON.

Daca aveti sugestii referitoare la anumite blendere pe care le-ati folosit, lasati un comentariu si discutam argumentand pro si contra.

 

 

 

One Comment

  1. […] foarte bune, iti recomandam sa nu le cumperi de la magazin ci sa le prepari acasa. Cu ajutorul unui blender bun poti face minuni si sub forma unor piureuri […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*