Bauturile fierbinti – un remediu impotriva racelii

   

Bauturile fierbinti, un remediu impotriva racelii

Daca simtiti ca o gripa va da tarcoale, daca deja ati inceput sa tusiti, pregatiti-va o infuzie din: flori de nalba mare, flori de violete, coaja de scortisoara si 5-6 cuisoare aromate. Zdrobiti marunt florile uscate, coaja si cuisoarele. Intr-o cana de 200 ml puneti un varf de cutit din acest amestec si turnati deasupra apa care clocoteste. Acoperiti cana pentru 20 de minute, indulciti cu putin zahar sau miere, beti 2-3 cani pe zi si gripa va disparea.

Cu aceleasi efecte vindecatoare se poate bea si infuzie din: 20 g de frunze de iedera de gradina, 20 g conuri de pin, 20 g frunze de cimbrisor, 20 g frunze de cimbru, 10 g foi de dafin. Faramitati totul (frunzele fiind uscate), amestecati, luati o lingura rasa din acest amestec, puneti intr-o cana si acoperiti cu apa clocotita. Lasati 10 minute sa se infuzeze si beti lichidul indulcit cu o lingurita de miere.

Daca aveti febra, declansata de o raceala, faceti o infuzie din: conuri de pin, coaja de scortisoara si 3-4 cuisoare aromate.

In lipsa acesteia, puteti realiza o infuzie cu aceleasi bune calitati combinand flori de soc, flori de tei si frunze de lamaita. Puneti componentele in parti egale (uscate), sfaramati-le, luati o lingura rasa din amestec, puneti intr-o cana de 200 ml si umpleti-o cu apa ce clocoteste. Acoperiti cana pentru 10 minute si beti lichidul indulcit cu putina miere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*