Capere

   

Cred ca din camara niciunui vegetarian nu trebuie sa lipseasca un borcanel ( fie doua, trei 😆 ) de capere. Am descoperit ca sunt foarte bune atat in salate, cat si presarate pe aproape orice fel de tartina sau sandwich. Deasemenea, sunt grozave ca garnitura, sau tot ca adaos, pentru mancaruri ceva mai grase, carora le-ar prinde bine gustul si efectul astringent al catorva capere.

Capere

Caperele variaza ca dimensiuni, si se gasesc in Romania la borcan, conservate in otet. Caperele mari sunt ideale pentru mancaruri, in timp ce caperele mici sunt foarte bune pentru tartine. Noi le adaugam atunci cand intindem pe paine crema de masline, pasta de branza, in sadvisurile cu feta, pe pizza sau la salata verde.

Caperele sunt de fapt mugurii plantei capparis spinosa, si sunt foarte populare in bucataria mediteraneana.Ele seamana cu niste masline mici si verzi, si sunt murate in saramura, sau, mai des, in solutie de otet. Aroma lor este foarte intensa, deorece contin asa zisul “ulei de mustar” (glucocaparina). Cele mai bune, sunt, desigur, cele mici.

Si, ca un ultim amanunt, sunt mai bune decat maslinele intr-o anumita privinta. Sa incercati odata un Martini in care sa puneti, in loc de maslina, capere! 🙂

2 Comments

  1. Pingback: Tweets that mention Capere | Featured Articles - Reteta Capere -- Topsy.com

  2. Pingback: Caponata siciliana | Mancare italiana - Reteta Caponata siciliana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*