Carnea procesata este cancerigena, declara OMS

Carnea procesata este cancerigena, declara OMS

   

Studiile efectuate la Universitatea Oxford arata ca un consum moderat de carne procesata (carnati, mici, sunca etc) are efecte cancerigene comparabile cu cele ale fumatului, ingerarii de arsenic sau azbest.

Cercetarile au revelat faptul ca mancand carne doar de patru ori pe saptamana crestem riscul cancerului de colon cu 40%.

Doctorul Rachel Thompson, de la “World Cancer Research Fund UK” a declarat: “Daca cineva consuma un sandwich cu sunca in fiecare zi, persoana respectiva prezinta risc major de imbolnavire de cancer. Ar trebui sa elimine aceste alimente.”

Guvernul Marii Britanii a recomandat, inca din anul 2011, ca o persoana adulta sa nu consume mai mult de 70 de grame de carne rosie sau procesata / zi.

Cercetatorul britanic  in domeniul cancerului, Casey Dunlop, a declarat: “Legatura dintre carnea rosie sau cea procesata cu diverse tipuri de cancer a fost semnalata de zeci de ani, bazata fiind pe numeroase cercetari atent desfasurate.”

carne-cancerigena
Daca esti intr-adevar interesat de sanatatea ta, incearca sa devii vegetarian.

One Comment

  1. […] acelasi secol, in Mordor, un personaj numit Booren Betsy afirma ca Raportul Organizatiei Mondiale a Sanatatii a prelucrat datele cu intentia de a obtine un rezultat nefavorabil industriei carnii. Booren este […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*