Ce trebuie sa stii inainte de a cumpara Bitcoin in Romania

Ce trebuie sa stii inainte de a cumpara Bitcoin in Romania

   

Bitcoin-ul este in acest moment una dintre cele mai dorite monede, daca nu chiar cea mai dorita. Aceasta dorinta se datoraza faptului ca valoarea unui bitcoin este foarte mare si pentru ca exista toate premisele ca aceasta valoare sa creasca. Inainte de a cumpara bitcoin in Romania trebuie stiute anumite informatii pentru ca aceasta investitie sa se desfasoare in cele mai bune conditii si pentru a maximiza cat mai bine investitia facuta in bitcoin.

Informatii utile care trebuie cunoscute despre bitcoin
Cateva dintre cele mai importante informatii care trebuie cunoscute despre bitcoin si despre tranzactionarea acestei monede digitale sunt urmatoarele:
• Primul lucru care trebuie cunoscut despre bitcoin este ca aceasta moneda digitala este una cu un potential foarte mare de risc. Chiar daca bitcoin-ul sa dezvoltat extrem de mult intr-un timp relativ scurt, aceasta moneda a fost lansata oficial in anul 2009, piata criptomonedelor este o piata cu un grad ridicat de risc. Ca oricare alta investitie riscanta si investitia in bitcoin poate aduce profituri foarte mari cu conditia de a-ti asuma toate pierderile care pot aparea. Cu alte cuvinte o persoana care investeste in bitcoin sau in oricare alta moneda digitala trebuie sa stie ca nu trebuie sa investeasca mai mult decat isi permite sa piarda.
• Principiile de functionare ale pietei criptomonedelor se bazeaza intr-o mare masura pe principiile de functionare ale bursei. Avand in vedere acest lucru, inainte de a decide investirea in bitcoin trebuie invatate principiile de baza ale bursei. Dupa depasirea acestei etape poti spune ca esti pregatit pentru a investi in bitcoin.
• Cu toate ca bitcoin-ul este o moneda digitala extrem de atractiva pentru investitori pentru ca poate aduce un profit foarte mare, acest lucru nu inseamna ca te vei imbogati peste noapte. In cazul in care credeai acest lucru atunci este cazul sa te orientezi catre altceva pentru ca, cu siguranta investirea in bitcoin nu te va imbogati peste noapte. Piata monedelor este foarte tanara si cu un potential grad ridicat de risc dar si cu posibilitatea de a castiga foarte bine de pe urma acestora. Avand in vedere acest lucru, din momentul in care ai ales sa investesti in bitcoin nu iti ramane altceva de facut decat sa astepti si sa urmaresti evolutia acestei monede digitale.
• Piata criptomonedelor, din care face parte si bitcoin-ul, este o piata tanara, profitabila dar foarte usor de influentat. Avand in vedere acest detaliu trebuie o cercetare amanuntita a modului in care se investeste in bitcoin, modul in care acesta se tranzactioneaza si care sunt cele mai importante criterii care influenteaza evolutia bitcoin-ului. In general, investitiile masive in aceasta moneda digitala destabilizeaza piata si face ca valoarea bitcoin-ului sa scada.
• Pentru ca investitia sa fie cat mai profitabila este necesar ca investitia sa fie urmarita mereu si sa ai tot timpul un raport cat mai detaliat despre modul in care evolueaza investitia facuta. Pentru a preveni pierderile mari este recomandat ca periodic surplusul castigat de pe urma investitiei sa fie retras si pus la adapost cat mai sigur.
• In momentul de fata exista mai multe site-uri prin intermediul carora se pot tranzactiona bitcoin. Din nefericire pentru cei care doresc sa tranzactioneze bitcoin, nu toate platformele de trading existente in acest moment sunt sigure. Bitmahavi.com este una dintre platformele de trading care pune la dispozitia clientilor o platforma sigura, usor de folosit prin care pot fi tranzactionati la cele mai bune preturi bitcoini, ethereum sau litecoin. Datorita avantajelor oferite dar in special datorita faptului ca este o platforma sigura, bitmahavi.com este una dintre cele mai utilizate platforme de live trading.
• Nu te lasa influentat de boom-urile care pot aparea la un moment dat. Ca oricare alt boom, si boom-urile monedelor virtuale sunt trecatoare.

Concluzii
Avand in vedere ca investirea in monede virtuale implica investirea unei sume de bani mari este recomandat ca inainte de a investi sa te documentezi cat mai bine cu privire la tot ceea ce inseamna piata criptomonedelor. Cu toate ca auzim sau citim faptul ca bitcoin-ul este o investitie extrem de profitabila nu trebuie sa ne hazardam si sa investim sume exorbitante in aceasta moneda virtuala, mai ales fara a cunoaste care sunt principiile de baza care stau la baza functionarii acestei piete atat de interesante dar riscante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*