Chiar si vegetarienii pot avea nevoie de un credit rapid

Chiar si vegetarienii pot avea nevoie de un credit rapid

   

Situatiile neprevazute pot aparea in viata oricui, indiferent de cat de prevazator si de calculat ar fi. Fie ca este vorba despre finantele personale, fie ca este vorba despre firma pe care o conduce, oricine are momente mai putin faste financiar, la un moment dat in viata. Presupunand ca se poate intampla oricand, este bine sa avem in vedere cateva planuri de supravietuire (a noastra sau a afacerii noastre), in asa fel incat perioada neplacuta sa treaca repede si cat mai lin.

Cel mai cunoscut mijloc de a trece peste o perioada neagra din punct de vedere financiar este acela de a contracta un credin la o banca. Nimic rau aici, doar ca, in marea majoritate a cazurilor, bancile nu ofera chiar atat de usor un credit; este nevoie de multe acte, de analiza indelunga a dosarului, de aprobari peste aprobari. Daca nu suntem foarte grabiti, creditul bancar poate reprezenta o optiune viabila, insa in cazuri extreme, apelarea la credite rapide poate salva situatia, oricat de grava ar parea ea.

Ce sunt aceste credite rapide si unde le putem contracta?

Creditele rapide sunt acordate de Institutiile Financiare Nebancare, mult mai rapid si cu mai putina bataie de cap, ceea ce le face mult mai accesibile si dezirabile pentru situatii de urgenta.

In ultima vreme foarte multi vegetarieni si vegani incearca sa porneasca afaceri proprii, care sa promoveze acest stil de viata. Fie ele restaurante clasice, fie firme de catering sau doar livrare a mancarurilor la domiciliu, majoritatea arata destul de “sarac” in ceea ce priveste aspectul dotarilor, ambalajelor si tehnicii de livrare. Lucrurile acestea sunt greu de rezolvat fara bani, iar o afacere la inceput de drum este, in general, lipsita de mijloace financiare substantiale, mai ales atunci cand vorbim de afaceri pornite de persoane mai boeme care in afara unui vis nu au prea multe in buzunar.

In aceste cazuri putem apela la credite persoane juridice oferite de IFN-uri, care aproba destul de usor aceste finantari. Daca firma este putin mai veche si blocajul financiar se datoreaza debitorilor in numar excesiv, se poate opta pentru solutia factoringului, care presupune cesionarea acestor creante spre IFN, care plateste imediat 80 la suta din valoarea facturilor respective.

Acelasi procent, de 80 la suta, este virat aproape instantaneu ce catre respectivul IFN, dupa aprobarea dosarului, in schimbul cesionarii creantelor reprezentate de cecuri si bilete la ordin neonorate inca.

Ambele variante ofera o iesire eleganta din blocajul financiar, evitand chiar si creditarea obisnuita. Pur si simplu incasezi creantele respective si platesti un comision celui care se angajaza sa le recupereze in viitor. Nu mai este problema ta daca respectivul IFN va recupera respectivele creante, pur si simplu incasezi sumele respective si iti vezi de afacere mai departe.

In cazul in care firma este foarte noua, sau chiar nu exista, totul fiind doar in planul de pe hartie, un credit pentru persoane fizice poate rezolva problema, oferind baza materiala pentru crearea firmei si cumpararea dotarilor specifice unei afaceri cu specific vegetarian sau vegan. Important este sa stim ca aceste optiuni exista si ca oricine are o idee o poate pune in practica imprumutand bani prin metode rapide si fara prea multa birocratie.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*