Consumul de grasimi animale – un risc pentru sanatate

   

Unul din principalele riscuri pentru sanatate este consumul de grasimi animale in cantitati prea mari; organismul are nevoie de grasimi in cantitati mici.

Grasimile saturate se gasesc in primul rand in carnea de vita, porc si oaie si in diversele produse preparate din aceste feluri de carne si din grasimea lor, cum sunt carnatii, placintele cu carne, hamburgerii etc; excesul de grasimi saturate poate duce la boli ale arterelor coronare, la ingrasare si obezitate.

Grasimile nesaturate se gasesc in carnea de peste, pui, curcan, rata, in oua, fasole, linte, seminte de floarea soarelui si in produsele care contin aceste alimente; grasimile nesaturate prezinta mai putine riscuri, dar in cantitati prea mari pot duce la ingrasare si la aparitia unor boli.

In loc de carne grasa sau slanina, cumparati cantitati mici de carne slaba; consumati mai multa carne de peste de orice fel; de asemenea, ficatul este aliment foarte bun, care contine fier; mancarurile traditionale din fasole si alte leguminoase sunt hranitoare; cand le gatiti folositi cat mai putine grasimi animale si evitati prajitul; de

asemenea, incercati sa evitati sa puneti grasimi in supe sau ciorbe.

In concluzie, cu cat mancati mai putine grasimi, cu atat mai bine pentru sanatatea dumneavoastra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*