Cum aleg cel mai bun aparat de vidat pentru nevoile mele

Cum aleg cel mai bun aparat de vidat pentru nevoile mele

   

Lumea evolueaza, iar tehnologia este unul dintre factorii care ne ajuta sa atingem un nivel ridicat de viata. De la o zi la alta aflam de noi descoperiri, de noi aparaturi inventate pentru confortul si sanatatea noastra. Printre ele a inceput sa-si faca loc, si la noi, aparatul de vidat, device care, vom vedea in cele ce urmeaza, nu este doar un moft promovat prin campanii de marketing agresive.

Intrebarea este daca imi pot mentine corpul mai sanatos cu ajutorul unui aparat de vidat, in conditiile in care procesul nu altereaza deloc structura alimentului si nici proprietatile sale gustative, intrebare la care raspunsul este afirmativ. Explicatia este foarte simpla: datorita lipsei aerului si umezelii din recipientul in care pastram mancarea, fungii si bacteriile se dezvolta mult mai greu, pe cale de consecinta urmand ca alimentul se altereaza intr-un timp mult mai indelungat (testele au aratat ca folosirea acestei tehnologii mareste durata de viata a alimentelor de pana la cinci ori), fara “ajutorul” unor conservanti care numai bine nu fac organismului uman atunci cand sunt ingurgitati odata cu hrana.

Aparatele de vidat se impart in trei mari grupe, in functie de tehnologia pe care o folosesc la vidarea alimentelor:

1 – aparatele de vidat cu duza retractabila

2- aparatele de vidat cu clema

3 – aparatele de vidat cu cuva (acestea fiind folosite in general la scara industriala)

Cum aparatul de vidat cu cuva iese din discutie (doar daca nu sunteti proprietar de restaurant sau supermarket), trebuie sa stiti ca pentru celelalte doua veti avea nevoie si de consumabile, respectiv pungile folosite la vidare. Cea mai economica varianta pare a fi cea a folosirii rolelor pentru vidare, astfel aparatul va taia (cu ajutorul unui cutter) si sigila punga exact la dimensiunea necesara alimentelor pe care le doriti vidate, spre deosebire de rolele cu pungi, la care dimensiunile sunt standard, ca atare rezulta pierderi.

Un aspect pe care trebuie neaparat sa-l luati in considerare atunci cand va hotarati sa achizitionati un asemenea aparat electrocasnic este usurinta cu care acesta poate fi curatat. Curatarea lui periodica este neaparat necesara pentru a putea beneficia de ajutorul pe care acesta ni-l ofera in lupta impotriva bacteriilor neprietenoase. Majoritatea aparatelor pot fi curatate cu ajutorul detergentilor casnici, sau chiar cu gel antibacterian amestecat in apa calda. Pentru mai multa siguranta, este cel mak indicata consultarea manualului care contine instructiunile de folosire si intretinere a masinii.

Dar din punct de vedere strict economic, oare nu cheltuim prea mult cumparand asa ceva?
Ei bine, daca vi se pare ca pretul (care poate varia intre 300 de lei si 2000 de lei) este prea mare pentru bugetul vostru, este bine sa luati in considerare cati bani pierdeti aruncand alimentele care se depreciaza in frigider sau in camara. Probabil ca daca veti face o socoteala, va veti da seama ca amortizarea acestui tip de aparatura de bucatarie se va face in doar cateva luni de utilizare normala. In plus, ca un bine meritat bonus, veti scapa si de mirosurile neplacute provenite din alimentele pe cale de a se strica. Dupa toate aceste argumente, probabil ca alegerea va fi mult mai usoara.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*