Cum elimini mirosul din masina de  spalat rufe Bosch

Cum elimini mirosul din masina de spalat rufe Bosch

   

Daca ai o masina de spalat, este bine sa cunosti cateva sfaturi referitoare la intretinerea ei. Atunci cand abia o cumparam, masina de spalat Bosch functioneaza mereu la niste parametri optimi, hainele fiind curate si avand un miros proaspat. Problemele incep sa apara pe masura ce trece timpul, si vei observa ca in interiorul cuvei se va forma un miros neplacut. Cel mai deranjant este cand acest miros neplacut este transferat rufelor, fiindca daca mirosul nu ar fi transferat rufelor, atunci probabil nu ar fi o problema atat de mare. Nu ar trebui sa pui balsam, daca vei folosi un detergent parfumat, deoarece mirosul neplacut va continua sa ramana in tesatura.

 

Un prim lucru pe care va trebui sa-l ai in vedere atunci cand doresti eliminarea mirosului neplacut, ar fi sa folosesti mereu apa cat mai fierbinte. Utilizarea constanta a temperaturilor scazute duce la inmultirea bacteriilor din interiorul cuvei de la masina de spalat rufe Bosch. Bacteriile sunt cele responsabile pentru mirosul neplacut, asa ca ar fi bine sa nu le cream un mediu favorabil pentru dezvoltare.

Un alt sfat pe care ar trebui sa-l ai in vedere este sa tii mereu usa masinii deschisa. Daca reduci numarul de utilizari al balsamului, poti preveni aparitia mirosurilor neplacute din masina de spalat. Ideal ar fi sa folosesti balsam doar cand ai intr-adevar nevoie si nu la fiecare spalare pentru ca pe termen lung, acest lucru ar putea dauna masinii de spalat. Nu uita sa cureti mereu compartimentele pentru detergent si balsam.

 

Macar o data pe luna, ar trebui sa scoti sertarul pentru detergent si balsam si sa-l speli cu apa fierbinte pentru a elimina particulele ramase de detergent. Chiar daca ai grija mereu sa torni detergent in compartimentul potrivit, cu siguranta vei sesiza faptul ca vor mai exista cateva reziduuri de detergent sau balsam si in compartimentele nepotrivite. Aceste reziduuri emana de obicei niste mirosuri neplacute, de aceea este bine sa speli sertarul cat mai des.

 

O alta solutie foarte des intalnita si care cu siguranta va rezolva intr-o destul de mare masura problema mirosului, este curatarea masinii de spalat cu bicarbonat de sodiu. O data pe luna, poti recurge la un tratament destul de simplu. Adauga 2 plicuri de bicarbonat de sodiu in compartimentul pentru detergent. Dupa ce ai facut acest lucru, va trebui sa setezi programul cu cea mai mare temperatura de lucru. In final va trebui sa lasi masina sa functioneze in gol, astfel incat bicarbonatul sa-si faca treaba si sa anihileze cat mai multe bacterii.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*