Cum tratez cearcanele prin metode naturiste

Cum tratez cearcanele prin metode naturiste

   

Cearcanele sunt niste cercuri de diferite culori, de la albastrui, pana la mov sau negru, care pot aparea sub ochi. Culoarea acestor cearcane poate varia de la o persoana la alta. O prima cauza pentru aparitia acestora este inaintarea in varsta. Pe masura ce imbatranim, circulatia sangelui la nivelul ochilor este ingreunata. Un alt factor care afecteaza aspectul fetei este oboseala. Atunci cand suntem epuizati, organismul isi pierde abilitatea de a regenera tesuturile celulare.

Lipsa de oxigen provoaca deshidratarea celulelor, favorizand aparitia cearcanelor. De asemenea, si consumul de alcool si cafea pot duce la aparitia cearcanelor. Chiar si tutunul are un impact puternic, favorizand aparitia cearcanelor.

Un prim remediu la care puteti apela pentru a scapa de cearcane este castravetele. Avand numeroase componente, precum acidul cafeic si ascorbic, precum si vitamina C, castravetele este un ingredient frecvent folosit pentru tratamentele de infrumusetare. Pe langa eliminarea cearcanelor, acesta mai este folosit cu succes in mentinerea sanatatii tenului, dar si in ameliorarea radiatiilor, precum si in reducerea inflamatiilor.

Un alt remediu, foarte des intalnit este cel pe baza de musetel. Aceasta planta are niste proprietati puternice antiinflamatoare. Laptele de cocos este un aliment pe care il putem gasi oriunde, oferind numeroase beneficii pentru organism. Pentru a scapa de cearcane putem aplica lapte de cocos direct pe piele. Putem inmuia dischetele demachiante in laptele de cocos rece, iar dupa ce le-ai stors, va trebui sa-ti acoperi ochii cu ele, astfel incat acestea sa actioneze pentru 15 minute. La final, spala-te cu apa calduta.

Un ultim remediu este cel pe baza de apa. Daca ai pielea sensibila si nu suporti nici un alt tratament, poti sa aplici apa rece pe cearcane, iar lucrul acesta va avea un efect benefic, cearcanele fiind diminuate semnificativ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*