Curmale in sos de scortisoara, cu unt de cocos si ciocolata neagra

Curmale in sos de scortisoara, cu unt de cocos si ciocolata neagra

   

Reteta este special creata pentru vara. Este usoara, racoritoare si usor de preparat.

Sa incepem cu ingredientele:

  • ulei de cocos
  • curmale fara samburi
  • 2-3 batoane de scortisoara
  • ciocolata neagra
  • seminte de pin
  • capsuni (optional)

Se scot samburii din curmale (cel mai bine este sa gasiti unele fara samburi chiar de cand le cumparati) si se pun la hidratat intr-un recipient cu apa fierbinte, in care s-au fiert in prealabil batoanele de scortisoara. Se lasa pana cand se hidrateaza bine (aproximativ 10 minute), se scot si se baga in congelator circa 2-3 minute, pentru a se raci.

In timpul in care se hidrateaza, curmalele capata o aroma discreta de scortisoara, care se va mula perfect pe mireasma cocosului si dulceata desertului, in forma finala a acestuia.

Uleiul de cocos trebuie tinut la temperatura camerei (18-20 grade Celsius), pentru a putea fi modelat usor ca umplutura pentru curmalele din congelator.

Se scot curmalele, se umplu cu uleiul de cocos (care are consistenta unei paste), se pun 3-4 seminte de pin in fiecare fruct si se baga iarasi la congelator pentru ca ansamblul sa capete consistenta. Dupa aproximativ 5 minute le puteti scoate si turna deasupra ciocolata neagra, topita in prealabil.

Gustul semintelor de pin si al ciocolatei negre echilibreaza dulceata (uneori considerata excesiva) curmalelor. Aroma untului de cocos solidificat confera un aer exotic si un gust perfect armonizat.

Gustul superb poate fi completat cu cateva felii de capsuna, care aereaza intreg ansamblul si confera o nota de prospetime fructata, perfect compatibila cu sezonul cald.

Sa-mi spuneti daca v-a placut!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*