De ce ar trebui sa alegi o plita cu inductie si cum te poate ajuta ea in bucatarie

De ce ar trebui sa alegi o plita cu inductie si cum te poate ajuta ea in bucatarie

   

Un bucatar profesionist stie cu siguranta care sunt toate avantajele si dezavantajele oferite de o plita cu inductie. Ce facem insa cu cei care se afla la inceput de drum, cei care abia acum au inceput sa isi descopere pasiunea pentru gatit? Lor le recomandam sa citeasca in intregime acest articol, precum si sa se documenteze suplimentar pe marginea acestui subiect, astfel incat sa aiba garantia ca sunt la curent cu noile “tendinte” culinare.

Pentru cei care isi doresc sa citeasca informatii si sfaturi suplimentare recomandam acest material in care se vorbeste despre motivele pentru care merita achizitionata o plita cu inductie datorita modului in care ne usureaza viata in bucatarie si a sigurantei pe care ne-o ofera. Da, exact – este mult mai sigura plita cu inductie decat cea clasica, pe gaz, iar gatitul se realizeaza mult mai placut si rapid. O sa dezvoltam putin mai mult subiectul in randurile care urmeaza.

Cum este plita cu inductie mai sigura? In primul rand, ea este una care are nevoie de curent electric pentru a functiona, asadar nu mai folosim gazul care poate duce la adevarate tragedii daca nu suntem atenti si nu il supraveghem indeajuns de bine. In al doilea rand, plita cu inductie nu se incalzeste decat in zona care intra in contact direct cu oala, asadar nu mai exista riscul de a ne arde daca ne atingem din greseala de suprafata sa. In cazul in care ai copii mici acest lucru reprezinta un foarte mare avantaj.

Pe langa toate cele expuse mai sus, acest tip de plita o sa te ajute sa nu mai arzi mancarea, deoarece incalzeste oala in mod uniform si constant, avand de asemenea si un control mai bun asupra temperaturii (acest control lipseste complet in ceea ce priveste modelul pe gaz). Cum functioneaza plita electrica cu inductie? Principiul este unul foarte simplu: practic se foloseste de campul magnetic creat intre plita si oala pentru a creste temperatura celei din urma. Incalzirea vasului se va realiza cu pana la 50% mai rapid (o sa observi acest lucru in special atunci cand incerci sa fierbi apa, care va ajunge la temperatura de 100 de grade Celsius mult mai repede).

Exista bineinteles si un mic dezavantaj, iar el consta in necesitatea de a folosi niste oale speciale, create pentru o astfel de plita (o sa iti poti da seama care sunt datorita semnului distinctiv care este aplicat pe ele). Preturile sunt unele destul de acceptabile, dar unor persoane nu prea le surade foarte mult ideea de a-si schimba toate oalele din casa – asadar trebuie luata in considerare aceasta necesitate inainte de a cumpara o plita cu inductie.

La ce trebuie sa fim atenti inainte de a cumpara un anumit model? In primul rand, gandeste-te daca vrei o plita cu suprafata din ceramica sau una cu suprafata din sticla (fiecare aduce avantaje si dezavantaje). Foarte importante sunt si dimensiunile ei, alegerea urmand a fi facut in functie de cat de mult vrei sa gatesti in acelasi timp. Nu trebuie sa uitam nici de functiile care pot veni in dotarea acesteia, consumul energetic (este bine sa fie cat mai eficienta din acest punct de vedere), precum si design-ul pe care il are.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*