Dieta de detoxifiere vegetariana

Dieta de detoxifiere vegetariana

   

Avem acum, la inceputul anului, nevoie de o dieta de detoxifiere vegetariana, fiindca precis am pacatuit de sarbatori, consumand diverse grasimi, sau alimente in exces. Asa ca nimic nu e mai potrivit decat sa incepem anul curatand organismul de urmele lasate de perioada de “relaxare”.

Dieta de detoxifiere vegetariana

Principiile unei deite de detoxifiere vegetariana sunt simple. Toxinele se acumuleaza in organism nu doar din alimentatie, dar si din aerul pe care il repiram, din produsele pe care le atingem etc. Toate aceste toxine adunate in noi au efecte negative. Desi specialistii inca se contrazic in ceea ce priveste bolile si neplacerile cauzate de acumularea de toxine, este destul de clar ca ele nu trebuie sa existe in organism.

Efectele acumularii de toxine in organism

– dureri de cap
– sindrom premenstrual
– alergii si sensibilitati
– oboseala si ameteala
– probleme gastrointestinale
– slabirea sistemului imunitar
– infectii

Detoxifierea

Pentru vegetarieni este cel mai usor sa urmeze aceasta dieta, care este simpla. Trebuie urmate doar cateva principii, nu este vorba despre nimic elaborat, care sa necesite pregatiri sau un program special. Aceasta dieta de detoxifiere vegetariana nu doar curata organismul, dar ne poate ajuta si sa scapam de kilogramele acumulate de sarbatori.

– Pentru cei care totusi consuma peste, acesta trebuie sa dispara din alimentatie. Ovo-lacto-vegetarienii trebuie sa renunte deasemenea la lactate, branzeturi si oua.

peppers – Eliminati din alimentatie zaharul rafinat, precum si celelate alimente rafinate sau prea procesate.

– Renuntatul la fumat este obligatoriu.

– Nu consumati sub nicio forma alcool, cafeina, ceai negru, si, daca nu aveti o boala sub tratament, renunati la medicamente.

– Consumati legume organice, bio, pe cat posibil crude sau gatite cat mai putin, la abur.

– Alimentatia trebuie sa fie bazata in principal pe fructe, mai ales cele diuretice.

– Incepeti fiecare zi cu un pahar de apa calda, in care ati stors o lamaie.

– Beti 2-3 litri de apa in fiecare zi.

– Mancati o portie de grau integral in fiecare zi.

– Din dieta zilnica trebuie sa faca parte merele si ceapa, pentru a elimina acidul ureic.

– Pentru a va asigura proteinele necesare, mancati zilnic nuci si alune nesarate, fasole, soia (nu tofu, deoarece este rrafinat).

Daca veti urma aceasta dieta de detoxifiere vegetariana timp de cel putin o saptamana, veti vedea efectele ei benefice asupra organismului.

One Comment

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Goingout.ro. Goingout.ro said: RT @going_out Dieta de detoxifiere vegetariana http://bit.ly/ecOOuo […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*