Echinaceea – solutia naturala impotriva racelii

Echinaceea – solutia naturala impotriva racelii

   

In sezonul rece, aproape fiecare zi vine cu provocari pentru tine si pentru sistemul tau imunitar. De aceea este foarte greu sa treci peste iarna fara sa fi racit cel putin o data sau fara sa ai cateva simptome ale racelii. Vestea buna este ca exista foarte multe remedii naturale care te pot ajuta sa previi raceala si gripa si sa diminuezi simptomele lor.

Azi vom vorbi despre echinaceea, o planta ale caror radacini si flori sunt benefice pentru sistemul tau imunitar. Diverse studii au demonstrat ca aceasta planta poata fi de mare ajutor in combaterea racelii si gripei, asa ca merita sa scriem un intreg articol despre ea.

Beneficii

Cercetarile au demonstrat ca echinaceea stimuleaza organismul sa produca un numar mai mare de globule albe si o cantitate mare de interferoni (una dintre cele mai puternice substante care lupta cu infectiile).

Datorita efectului benefic asupra sistemului imunitar, echinaceea a inceput sa fie folosita pentru a trata si ameliora simptomele de raceala si gripa. Tot echinaceea este folosita ca ingredient activ in creme si unguente, pentru a vindeca ranile care se cicatrizeaza greu.

Cat ar trebui sa dureze o cura de tratament?

Echinaceea se gaseste in multe forme, in magazinele specializate. Noi iti recomandam sa intri pe plantum.ro, unde vei gasi produse naturale din toate gamele, pentru a trata si preveni anumite afectiuni, inclusiv produse pe baza de echinaceea, impotriva racelii si a gripei. Pregateste-ti cosul de cumparaturi si comanda produse naturale impotriva racelii, in special in sezonul rece.

Capsulele de echinaceea sunt cel mai usor de folosit, in special datorita faptului ca stii sigur care este doza pe care o administrezi zilnic. Pentru adulti se recomanda o doza de 900 mg/zi, iar copiii cu varste intre 6 si 13 ani 400 mg/zi. Curele pot dura intre 2 si 3 saptamani, urmate de 1-2 saptamani de pauza. Rezultatele nu apar ca prin minune, de aceea este recomandat sa faci cure lungi cu echinaceea.

Efecte secundare

Pentru persoanele care au semne de intrebare in ceea ce priveste riscurile administrarii acestei plante, efectele secundare sunt minime. Totusi, cele mai frecvente sunt tulburarile sistemului digestiv, in special in cazul persoanelor care prezinta reactii alergice la aceasta planta si la alte plante din aceeasi familie: margarete sau crizanteme.

Persoanele care sufera de boli cardiovasculare nu ar trebui sa apeleze la un astfel de tratament si nici cele care iau un tratament cu antifungice.

Pentru a fi sigur ca tratamentul pe care vrei sa il urmezi este corect, ia intotdeauna legatura cu un medic specialist, care iti va recomanda cel mai potrivit tratament pentru afectiunile tale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*