Fructe cu conținut scăzut de zahăr, bune pentru consum

Fructe cu conținut scăzut de zahăr, bune pentru consum

   

Toate fructele conțin zahăr, deși unele soiuri au un conținut mai mare decât altele. Oamenii care doresc să-și controleze aportul de zahăr vor renunța adesea sau își vor reduce consumul de băuturi acidulate, ciocolată sau bomboane, dar nu se vor gândi la fructe.

Desigur, fructele reprezintă o modalitate sănătoasă de a satisface o pofta de dulce și de a adăuga substanțe nutritive in regimul alimentar, dar unele fructe, cum ar fi bananele și mango-urile, au o cantitate mai mare de zahăr decât multe altele.

În acest articol, ne uităm la cele mai bune fructe cu conținut scăzut de zahăr pentru oricine dorește să își reducă aportul zilnic de zahăr fără a compromite gustul și nutriția.

Opt fructe cu conținut scăzut de zahăr

Fructele cu conținut scăzut de zahăr pot furniza în continuare fibrele, vitaminele și mineralele necesare unei persoane.

Fructele cu conținut scăzut de zahăr includ:

 1. Căpșuni

Căpșunile, ca multe alte fructe de padure, sunt adesea bogate în fibre și conțin foarte puțin zahăr.

Sunt doar aproximativ 8 grame (g) de zahăr în opt căpșuni de dimensiuni medii. Ele sunt, de asemenea, o sursa buna de vitamina C.

 1. Piersici

Deși au gust dulce, o piersică de dimensiuni medii conține numai 13 g de zahăr.

 1. Mure

Ca și căpșunile, aceste fructe de pădure conțin, de asemenea, între 4 și 5 g de zahăr, 5,3 g de fibre și 1,39 g de proteine la 100 g. Ele sunt de asemenea o bună sursă de antioxidanți.

Este interesant de observat că afinele conțin aproximativ dublul cantității de zahăr pe care il contin murele.

 1. Lămâi și limes

Nu mulți oameni ar lua o lămâie sau lime, pentru a o consuma ca o gustare. Cu toate acestea, cu nu mai mult de 2 g de zahăr pe fructe și niveluri ridicate de vitamina C, acestea sunt un mare plus in dieta unei persoane.

Oamenii pot stoarce o lămâie sau un lime în apă acidulata pentru a înlocui alte băuturi carbogazoase cu zahăr sau chiar a stoarce sucul de lămâie peste o salată în loc să folosească un dressing pentru salate.

 1. Pepene galben

Este o gustare populară de vară, o felie de pepene galben conține în jur de 11 grame de zahăr. Pepenele galben conține, de asemenea, potasiu, vitamina C și fier.

 1. Portocale

O portocală de dimensiuni medii are în jur de 14 g de zahăr digerabil și este, de asemenea, o excelentă sursă de vitamina C.

Sucul de portocale și toate celelalte sucuri de fructe cumpărate de la supermarket pot conține zaharuri adăugate. Dacă o persoană dorește să-și limiteze consumul de zahăr, este de obicei mai bine să mănânce fructele în loc să le bea sucul.

 1. Grapefruit

Acest fruct cu conținut scăzut de zahăr este o gustare preferata pentru micul dejun.

Jumătate de grapefruit de dimensiuni medii conține aproximativ 11 g de zahăr. Dacă o persoană găsește grapefruitul prea amar, ar putea dori să puna o cantitate mică de miere sau să stropească cu stevie.

 1. Avocado

Avocado-ul este aproape fără zahăr. El este, de asemenea, o bună sursă de grăsimi și fibre sănătoase.

Include fructe cu conținut scăzut de zahăr în dieta ta

Indiferent de conținutul său de zahăr, fructele ar trebui să facă parte dintr-un plan alimentar echilibrat și sănătos.

Beneficiile cresterii aportului zilnic de fructe includ:

 • pierderea în greutate sau menținerea unei greutăți sănătoase
 • obținerea de vitamine, minerale și fibre esențiale
 • reducerea riscului de cancer și alte boli

Se recomanda ca o persoana sa consume in jur de 2 cani si jumatate de fructe si legume in fiecare zi.

O persoană poate încorpora fructe cu conținut scăzut de zahăr în dieta lor la fiecare masă dupa cum urmeaza:

Mic dejun

Persoanele care mănâncă de obicei cereale ar trebui să fie sigure de a alege cereale fără zaharuri adăugate. Încercați să adăugați fructe de padure sau piersici. În mod alternativ, un consum de fructe de pădure impreuna cu un iaurt simplu, cu conținut scăzut de grăsimi este, de asemenea, o opțiune sănătoasă.

În loc să beți suc de fructe, care are un conținut ridicat de zahăr, stoarcerea sucului de la o jumătate de lămâie sau lime în apă acidulata poate fi o alternativă răcoritoare.

Pranz si cina

Chiar și o salată savuroasă poate include elemente de fructe cu conținut scăzut de zahăr. Încercați să folosiți sucul de lămâie sau lime sub formă de dressing sau să tăiați un avocado. Feliile de portocale și fructe de pădure sunt, de asemenea ideale pentru toppinguri de salate.

Fructele întregi fac o alternativă excelentă la deserturile procesate. Fructele cu conținut scăzut de zahăr pot fi consumate cu iaurt simplu sau transformate într-o salată de fructe prin adăugarea unei mici cantități de miere, dacă este necesar.

Gustări

Fructele cu conținut scăzut de zahăr pot fi o alternativă excelentă. O persoană poate face o gustare mult mai ușoara din fructe prin taierea fructelor mai mari, cum ar fi pepeni, în bucăți mai mici si păstrarea lor în frigider.

De retinut !

Majoritatea oamenilor pot adăuga mai multe fructe în dieta lor, chiar dacă doresc să-și reducă aportul de zahăr. O persoană poate face mai ușoară alegerea fructelor sănătoase prin:

 • consumul a cel puțin 2 cești si jumatate de fructe sau legume în fiecare zi
 • pregătirea fructelor cu zahăr putin, ca o gustare în avans, pentru a evita consumul alternativelor prelucrate
 • consumul de fructe întregi, în loc să se bea suc de fructe

Persoanele cu diabet pot dori să vorbească cu un medic sau cu un dietetician despre cantitatea de fructe pe care ar trebui să le consume.

Toate fructele conțin zahăr, dar conțin, de asemenea, elemente nutritive sănătoase, fibre și minerale, ceea ce le face o alternativă mult mai bună față de gustările care conțin zaharuri prelucrate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*