Inca o scoala publica din New York devine vegetariana

Inca o scoala publica din New York devine vegetariana

   

Peck Slip School din Manhattan a anuntat luni ca va oferi elevilor numai mancare vegetariana, din considerente de sanatate a elevilor, dar si din motive ecologice. Astfel, aceasta devine a doua scoala publica vegetariana din Statele Unite.

Directorul scolii, Maggie Siena a declarat: “Am decis sa implementam un meniu vegetarian deoarece o dieta vegetariana, bazata pe consumul de legume si cereale, este benefica sanatatii si, in acelasi timp, arata preocuparea noastra pentru impactul devastator al industriei de carne asupra mediului. Din declaratiile copiilor s-a dovedit ca felurile de mancare vegetariene sunt delicioase, din ce in ce mai multi copii incercand si placandu-le nautul, orezul salbatic si pastele integrale. Varza Kale a avut un succes impresionant.”

scoala-vegetariana

Trecerea la meniul vegetarian a fost facuta cu ajutorul  Coalition for Healthy School Food, o organizatie non-profit dedicata raspandirii conceptului de hrana integrala in scolile din zona New Yorkului.

Directorul executiv al organizatiei, Amie Hamlin, a declarat ca “Din ce in ce mai multe scoli solicita meniuri vegetariene, pentru ca acestea reduc indicele de masa corporala, duc la o sanatate mai buna si maresc puterea de concentrare.”

Prima scoala de stat care a implementat un meniu vegetarian a fost scoala PS244, din Queens, aceasta intamplandu-se in ianuarie 2013. Testele realizate noua luni mai tarziu au raportat o imbunatatire a scorurilor pe care elevii le obtineau la teste, precum si o crestere notabila a atentiei pe care elevii o acorda cursurilor.

Daca sunteti curiosi sa vedeti cum arata meniul scolii Peck Slip School din Manhattan, il gasiti aici.

copii-vegetarieni

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*