Kombucha

Kombucha

   

Kombucha era denumita „Ceaiul zeilor” sau „Un ceai care s-a nascut din viata oceanului” – K’unPuch’a. Originea numelui este asociata japonezilor: Kombu inseamna alge maronii din care se prepara ceai, iar “cha” inseamna ceai.

Ciuperca de Kombucha este o colonie de bacterii si ciuperci, in jur de 12 specii de microorganisme, care traiesc in simbioza. Colonia formata se hraneste cu zahar si ceai negru sau amestecuri de ceai negru si plante medicinale, transformind ceaiul intr-o bautura terapeutica cu efecte vindecatoare.

Cum se prepara bautura Kombucha?

Peste cultura de Kombucha se toarna ceai (verde sau negru), o anumita cantitate de zahar si se lasa la fermentat cateva zile. Bautura obtinuta se strecoara prin tifon, dupa care se poate consuma.

Desi prezinta un gust foarte placut si racoritor, si are proprietatile benefice enumerate mai jos, aceasta bautura energizanta poate fi gasita intr-un singur restaurant in Bucuresti.

Efectele bauturii Kombucha:

– este foarte energizanta si revigoranta
– are un continut scazut in calorii si carbohidrati, deci este ideala pentru diete
– intareste sistemul imunitar
– confera o senzatie generala de bunastare
– este un remediu excelent impotriva oboselii si a stresului
– ajuta la buna functionare a sistemului digestiv

Majoritatea bolilor in care a fost folosita bautura a dat rezultate bune astfel ca ea este recomandata in constipatii, hemoroizi, colita in cure de o luna, cate o cana dimineata.

In reumatism si guta, sint recomandate cure mai lungi (2 luni). Este folosita in prevenirea si tratamentul aterosclerozei in depresii si dureri de cap sau anxietate. De asemenea, in gripa, guturai. Ca adjuvant, are intre-buintari in tratamentul cancerului, calculozei renale si biliare, intoxicatiilor cu metale grele, dar si SIDA.

In cosmetica, se fac tamponari cu ceai pe pielea fetei, decolteu si gat, dar si masti cosmetice din ciuperca mixata in mixer. Aceste masti se mentin 20 de minute pe ten, apoi se indeparteaza cu ajutorul un tampon inmuiat in apa calduta.

Harald W. Tietze spune ca miraculoasa Kombucha este folosita in SUA in tratamentul celor bolnavi de SIDA. In comunitatile de oameni bolnavi de sindromul imunodeficitar, bautura este considerata un adevarat miracol care „creste numarul de celule T din singe si sporeste greutatea cu pina la 5-7 kg”.

 Unde gasesti Kombucha?

In restaurantul www.satya.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*