Pe data de 25 August 2018 activiști din întreaga lume se adună pentru un marș care simbolic să dea glas celor nedreptățiți, celor care nu pot vorbi pentru ei înșiși. Societatea umană a cunoscut de-a lungul timpului o evoluție în perceperea drepturilor și protecției celor diferiți de noi înșine.
Lupta pentru drepturi egale indiferent de rasă, sex, orientări politice sau caste deși pare astăzi în societatea modernă ca evident justă și necesară a fost privită cu multe rezistențe mai demult. Astăzi a venit vremea largirii cercului compasiunii și față de alte făpturi, neglijate și abuzate de specia noastră. Sunt făpturi sensibile, pe care oamenii le condamnă în prezent pretutindeni în lume să trăiască în sclavie, le torturează în diferite forme și în final le ucid pentru a satisface diferite tipuri de nevoi ale speciei noastre. Pe lângă nedreptațile comise față de fiecare ființă non-umană în parte, fie ea un vițel privat de laptele mamei sale sau un ied ucis cu sălbăticie în ritualuri tradiționale obiceiul de a exploata alte făpturi necuvântătoare pune în pericol mediul, habitatele naturale și chiar viitorul speciei noastre.
Încălzirea globală, poluarea, criza de resurse, distrugerea ecosistemelor terestre și marine sunt probleme puternic relaționate cu fermele de animale. Este sub demnitatea umană ca această situație să continue și trebuie ca abuzurile și crimele comise împotriva altor făpturi sensibile să înceteze cât mai curând cu putință, ca un semnal de pace care să aducă o lume mai bună mâine. Măcar o lume locuibilă în care noile generații să fie educate în spiritul respectului față de alte făpturi.
În București acțiunea va începe în jurul orei 17.00 la Fântână Universitate. Se vor scanda sloganuri precum: „O lume mai blândă-Pentru cei ce nu cuvântă!”; „Fermele de animale-Cruzime și poluare!” etc. Vor fi afișate bannere care să sintetizeze grafic necestitatea respectului față de alte făpturi sensibile, fie ele din aceeași specie cu noi sau din specii diferite. Marsul va avea loc spre Piața Victoriei apoi, pe Bulevardul Magheru, Lascăr Catargiu. In Piața Victoriei – câteva dintre revendicările oficiale cum ar fi introducerea unei materii obligatorii în programa școlară intitulată: „Etică nutrițională” sau ridicarea oricăror forme de subvenționare direcționate către activități economice care pun în pericol mediul și siguranța cetățeanului, precum și sănătatea populației, la nivel de țară și de Comunitate Europeană.
Entitățile economice care fac profit din suferința altor făpturi, din îmbolnăvirea populației și din ruinarea mediului să fie taxate în consecință, mergând până la interzicerea anumitor activități.