Masina de paine – pret si caracteristici, pareri si recomandari

   

Un produs electrocasnic la moda in zilele noastre, masina de paine este pe placul a din ce in ce mai multe persoane, larga majoritate alegand siguranta generata de cunoasterea exacta a ingredientelor care intra in painea noastra cea de toate zilele, cunoscuta fiind dependenta de acest produs a majoritatii romanilor, multi dintre noi avand deja “alergie” cand aud de binecunoscutele “E-uri”. Exista o multitudine de retete pentru facut paine in casa, de la banalele paini din faina integrala, pana la fineturi ca painea cu masline, cu ceapa, cu seminte etc. Deasemenea, masinile de paine pot fi folosite la prepararea cozonacului.

UPDATE: Am testat de curand masina de paine Tefal Pain & Plaisir; puteti citi parerile aici.

Este evident ca, in perioada actuala, este imposibila realizarea painii in casa, prin procedeele arhaice, respectiv framantat manual si copt in vatra. De aceea, masina de paine este un produs din de in ce mai cautat pe piata romaneasca.

Caracteristici de care trebuie sa tii seama cand cumperi o masina de paine

– Numarul de kw reprezinta puterea de coacere a acesteia, in general fiind direct proportionala cu capacitatea pe care o are aparatul

– Numarul de programe reprezinta tot atatea retete pentru diferite moduri in care se poate folosi aparatul, sau diferite produse care pot fi coapte in aparat. Exemplu: paine, cozonac, aluat pentru paste, gem, compot etc.

– Capacitatea masinii de paine reprezinta cantitatea de paine care poate fi coapta intr-un singur proces. Capacitatea uzuala variaza intre 0.5 si 1.5 Kg.

– Functia de mentinere a painii la cald, poate fi utila

– Functia de preparare a painii fara gluten (glutenul fiind liantul care da, in mod normal, elasticitatea painii)

– Optiune pentru gradul de rumenire al painii

Masini de facut paine – VEZI PRETURI AICI

 

Masina de paine Moulinex OW502330, 1650 W, 1500 g, 16 programe


Toate aceste masini de paine va ofera optiunea consumului unei paini sanatoase si gustoase, fara aditivi sau conservanti chimici. Preturile fiind mai mult decat accesibile, avantajele achizitionarii unei masini de paine devin evidente, pe langa argumentul sanatatii, existand si argumentul varietatii, cu o masina de paine putand fi preparate o multime de sorturi de paine, in functie si de numarul de programe de care dispune aparatul.

 

Alte modele masini de paine gasiti AICI

 

Masina de paine Zelmer 43Z011, 660 W, 1000 g, 8 programe

16 Comments

  1. Pingback: Mic dejun vegetarian | Retete vegetariene - Reteta Mic dejun vegetarian

  2. Pingback: Masina de Paine | bucatarie

  3. Pingback: Paine de casa

  4. Pingback: Masini de facut paine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*