Mere murate

Mere murate

   

Se obisnuieste sa folosim ca salata de iarna fel si fel de muraturi, dar mai putina lume se gandeste la mere murate. Cu toate acestea, ele sunt foarte populare in bucataria ruseasca ( cea care mi-a inspirat si chiftelele de varza), si, dupa cum am descoperit, extrem de gustoase cand e vorba sa insoteasca un fel de mancare vegetarian.

Ingrediente pentru mere murate

-mere romanesti, cat mai mici, nu foarte coapte
-frunze de visin sau, daca aveti, de coacaz
-miere
-sare

Preparare mere murate

Se spala bine merele. Fundul borcanului se acopera cu un strat de frunze, apoi se pune un strat de mere cu coditele in sus. Apoi se varsa un strat de mere la intamplare, se pune un alt strat de frunze, din nou un strat de mere cu coditele in sus, apoi unul varsat la intamplare, iarasi frunze, si repetam totul pana se umple borcanul. Ultimul rand de mere se acopera cu frunze.

Solutia pentru murare: zece litri de apa se fierb cu 600 grame de miere si 50 grame de sare. Se toarna solutia peste mere si se inchide ermetic. Pentru ca in primele zile ale fermentatiei merele absorb lichid, completati cu solutie sau apa foarte rece. In 20 de zile aveti la dispozitie mere murate.

Servire mere murate

Desi e o procedura mai complicata decat pentru muraturile cu care suntem obisnuiti, merita sa faci acest efort, pentru ca poti servi merele murate alaturi de aproape orice preparat pe baza de soia, mai ales daca este vorba despre unul picant. Mult succes la mere murate!

2 Comments

  1. […] presara deasupra un praf de curry.  Se asorteaza foarte bine cu muraturi de orice fel (chiar si cu mere murate), cu salata de varza, sau cu salata de […]

  2. mihaela says:

    cate mere?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*