Orez integral, cu scortisoara si ardei iute, gatit in aburi [Vegan]

Orez integral, cu scortisoara si ardei iute, gatit in aburi [Vegan]

   

O garnitura deosebita, simplu de realizat, care se potriveste preparatelor de inspiratie orientala (Orientul Indepartat, nu Golful Persic sau Rusia).

Se ia orezul integral, se spala in 2-3 ape, se acopera cu apa in asa fel incat suprafata orezului sa fie depasita de apa cu aproximativ un deget (degetul il puneti pe latime, nu pe lungime, ca altfel dati apa pe jos).

Se adauga chili (ardei iute) uscat, mai mult sau mai putin iute, in functie de rezistenta la capsaicina a fiecaruia.

Se adauga un praf de scortisoara (nici prea mult, nici prea putin, ci atat cat sa aiba aroma de scortisoara, dar sa nu-ti aminteasca de “magia sarbatorilor”). Se amesteca usor.

Apoi se pune la foc mic, acoperit cat mai ermetic, pentru a lasa aburii sa-si faca de cap si sa inmoaie orezul.

Cand observati ca orezul capata un aspect selenar (adica aparenta uscata, nu ca un pilaf), luati de pe foc si mancati cat puteti, e foarte sanatos.

orez-integral-scortisoara-chili

 

Atentie Mare: NU amestecati in orezul deja pus pe foc, indiferent cat de des v-ar fi spus mamele voastre ca se lipeste! Maturizati-va! Daca folositi un recipient cu fundul gros (eventual dublu), nu aveti de ce va teme, chiar daca lasati focul un pic mai iute (ceea ce nu e cazul, v-am specificat mai sus ca focul se lasa mic).

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*