Proiectul Sanctuarului Pentru Balene, Delfini si Marsuini, Blocat la IWC

Proiectul Sanctuarului Pentru Balene, Delfini si Marsuini, Blocat la IWC

   

Japonia, Norvegia si Islanda, urmate de cateva state africane, asiatice si cateva natiuni insignifiante, multe dintre ele mici insule (Antigua si Barbuda, Dominica, Grenada, Guinea, Maroc, Panama, St. Lucia, St. Vincent si Grenadines, St Kitts si Nevis si Insulele Solomon), au blocat proiectul pentru crearea unui sanctuar in Atlanticul de Sud, dedicat balenelor, delfinilor si marsuinilor.

Votul a avut loc in cadrul intalnirii bienale IWC, care a avut loc in Slovenia; 38 de tari au fost pentru, 24 impotriva, 2 abtineri.
Pentru a deveni realitate, propunerea avea nevoie de 75% din voturi. Inca odata, natiuni conduse de guverne mizerabile, s-au pozitionat in negura  evului mediu.

Pe agenda IWC se afla si propunerea Australiei, care cere ca programul japonez “stiintific” de macelarire a balenelor sa aiba nevoie de aprobarea IWC. Este de asteptat ca si acesta sa pice, fiind recunoscuta influenta Japoniei asupra multor votanti, influenta bazata, probabil, pe interese financiare. De-a lungul timpului au fost dezvaluite actiuni “caritabile” derulate de agentia japoneza pentru pescuit, actiuni de cumparare de voturi, oferindu-se ajutoare financiare unor natiuni sarace contra intrarii lor in IWC si a suportului neconditionat fata de politica japoneza de macelarire stiitifica a cetaceelor.

vanatoare-balene-japonia

Balene ucise de institutul japonez pentru cercetari cetacee

Doar in luna martie 2016, Institutul japonez pentru Cercetari Cetacee a macelarit nu mai putin de 333 de balene din specia Mink (printre care se aflau si balene gestante), in cadrul unei expeditii de “cercetare” in Atlanticul de Sud.

Indiferent cat de mult ne-ar scarbi atitudinea japonezilor, sa nu uitam de insulele Faroe, locul in care barbarismul nu are nevoie nici macar de scuze stiintifice; e pur si simplu un obicei.

faroe-balene

Macel in insulele Faroe

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*