Salata de Andive

Salata de Andive

   

Dupa un weekend in care organismul tau a fost suprasolicitat cu mancaruri mai grele, o salata de andive te poate remonta mai bine decat orice, mai ales daca faci parte din tipul constitutional Pitta sau Kapha, conform Ayurveda. Daca e sa privim la chinezi, in Teoria celor cinci Elemente se spune ca gustul amar stimuleaza apetitul si purifica sangele, favorizand scaderea in greutate, gustul amar fiind asociat cu intestinul subtire, in care se produce asimilarea hranei, in cea mai mare parte.

Mod de preparare pentru salata de andive

Salata de andive se prepara foarte simplu, trecand andivele printr-un scurt dush cu apa rece, apoi separand frunzele de cotor. Se aseaza frunzele de andiva intr-un bol incapator, dupa care se adauga un praf de sare si se macina piper negru si rosu, dupa gust. Se stropeste cu putin ulei de masline presat la rece, si e gata. Pentru salata de mai sus a fost folosita o singura andiva, mare.
Se poate adauga si putin “balsamico”, pentru cei indragostiti de aromele mai tari, gustul acru ajutand si meridianul ficat-vezica biliara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*