Starbucks va dona produsele nevandute la sfarsitul zilei

Starbucks va dona produsele nevandute la sfarsitul zilei

   

Starbucks a anuntat FoodShare, un program prin care va dona mancarea ramasa la sfarsitul zilei in cele 7600 de locatii care opereaza in SUA. In prima faza, programul va fi derulat prin deja existenta colaborare cu Food Donation Connection dar si printr-un nou parteneriat cu Feeding America.

S-a estimat ca, numai in primul an, programul Starbucks® FoodShare va livra in jur de 5 milioane de mese “ready to eat” persoanelor cu posibilitati limitate. In urmatorii 5 ani Starbucks vrea sa atinga procentul de 100% in privinta salvarii alimentelor neutilizate (pana acum aruncate). In cifre lucrul aceasta s-ar traduce prin aproximativ 50 de milioane de mese, cifra estimata pentru anul 2021.

In cazul in care nu stiati, un raport din 2013 al Organizatiei Natiunilor Unite arata ca, in fiecare an, pe glob se arunca 1.3 miliarde de tone de mancare! Asta inseamna ca in jur de o treime din intreaga hrana produsa de omenire SE ARUNCA.

In tarile dezvoltate, precum SUA, aproximativ 40% din mancarea produsa ajunge in gropile de gunoi, in vreme ce, conform unor rapoarte ale Departamentului Agriculturii, in jur de 50 de milioane de americani au probleme in a-si asigura mancarea de zi cu zi.

“Like many of our social impact initiatives, the innovation and inspiration comes from our partners who are volunteering in and contributing to their communities. They saw the need for us to do more, and find a way to use our scale to bring more nourishing and ready-to-eat meals to those in need.” a declarat John Kelly, senior vice president, Starbucks Global Responsibility, Community and Public Policy.

Inca din 2010 Starbucks doneaza produsele de patiserie, cu ajutorul Food Donation Connection (FDC), un serviciu care colecteaza produsele nevandute din magazinele companiei.

starbucks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*