Storcator de Fructe si Legume

Storcator de Fructe si Legume

   

De ce sa-ti cumperi un storcator de fructe si legume?

Imagineaza-ti cum ar fi sa iti umpli servieta sau geanta cu fructe pe care sa le consumi in decursul zilei, doar pentru a-ti asigura necesarul de vitamine si minerale. Incomod, nu? Cum ar fi sa rontai la birou morcovi si frunze de spanac? Ti-ai atrage porecla de “Iepurila” :). Din fericire, pentru a evita astfel de situatii exista o solutie extrem de simpla.

Indiferent daca esti vegetarian proaspat “convertit”, vegan cu acte in regula, sau doar o persoana care tine la sanatatea sa, din bucataria ta nu ar trebui sa lipseasca un storcator de fructe si legume. Unul dintre cele mai utile aparate electocasnice, storcatorul, te poate scoate din impas atunci cand esti pe fuga, nu ai timp de un mic dejun “ca la carte” si vrei totusi sa ai energie pentru intreaga zi.

Daca esti in cautarea unui storcator cu care sa-l inlocuiesti pe cel vechi si prea uzat, il faci cadou, sau iti cumperi pentru prima oara unul, ai nevoie sa stii criteriile in functie de care sa-l alegi, potrivit nevoilor tale. Cel mai cunoscut tip de storcator de fructe si legume este cel centrifugal. Prevazut cu un tub de alimentare (prin care sa introduc alimentele), o razatoare fina (care marunteste fructele sau legumele) si o sita conica (prin care iese sucul), este un storcator usor de folosit si se gaseste la preturi reduse.

Criteriile in functie de care ne alegem storcatorul

– Puterea storcatorului: poate varia intre 220w si mai mult de 1000w si este direct proportionala cu nivelul de zgomot pe care il produce. Avantajul unui storcator cu putere mare este durata scurta de timp in care obtii sucul.

                           

                                    

 

– Functiile storcatorului: mai multe trepte de viteza (pentru alimente moi sau tari), functia de “impuls” (care activeaza un moment maxim de extragere a sucului), functia “easy clean” , sistem anti-picurare, separator de spuma. Nu toate storcatoarele dispun de toate aceste functii, deci va trebui sa tii cont de ceea ce te intereseaza cel mai mult.

– Accesoriile cu care este prevazut: perie pentru curatare, accesoriu pentru impins, blender, rasnita, tocator, lame detasabile. Un storcator de fructe si legume, care are ca accesoriu si blender, iti va fi util daca doresti sa faci si piureuri, supe-crema, smoothie-uri sau sosuri. Cele prevazute cu rasnita pot fi folosite pentru a marunti nuci, alune, cafea si mirodenii.

                          Storcator Heinner – 203,74 lei

 

Te-ai saturat de sucurile “naturale” din comert si vrei sa stii exact ceea ce bei, sa consumi cantitati mari de fructe si legume in starea lor naturala, fara aditivi si chimicale? Tot ce trebuie sa faci este sa arunci repede cateva fructe sau legume in storcator, sa pornesti butonul si, in mai putin de doua minute, ai un suc proaspat, natural, plin de vitamine si minerale. Nu-i asa ca e grozav sa ai un storcator de frute si legume?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*