Studiul China

   

Cu siguranta cel putin o data in viata te-ai hotarat sa mananci sanatos si sa duci o viata cat mai echilibrata. Daca s-a intamplat asta, studiul China este un studiu care iti va atrage atentia.

Studiul China este o carte scrisa de doctorul T Colin Campbell,  bazata pe experimentele facute in China asupra unui numar foarte mare de oameni. Experimentele au ca subiect legatura intre sanatatea corpului si alimentatie.

Conform studiului, cele mai folosite alimente din lume , adica alimentele animale, sunt direct raspunzatoare de aparitia cancerului in corp.

T Colin Campbell spune ca pentru o viata cat mai sanatoasa, omul trebuie sa isi ia atat proteinele cat si carbohidratii necesari corpului din alimente vegetale. Orice aliment de provenienta animala poate fi inlocuit cu alimente vegetale. Proteinele pot fi inlocuite cu fasole, soia, linte sau ciuperci iar carbohidratii cu orez sau porumb.

studiul-china

Un alt sfat al doctorului este renuntarea la carbohidratii procesati precum painea. Carbohidratii neprocesati proveniti din orez sau porumb sunt la fel de hranitori si sunt mult mai sanatosi.

Studiul China a fost facut pe mai multe comunitati chineze. Unele comunicati aveau o alimentatie bazate pe carne, altele aveau o alimentatie bazata pe orez si vegetale.  In zonele in care s-a mancat carne s-a observat o incidenta a cancerului mult mai mare (de zeci de ori mai mare) decat in zonele in care nu s-a mancat carne.

In urma acestui studiu, T Colin Campbell a creat cateva reguli de care trebuie sa se tina cont in alimentatie:

  • Micsoreaza consumul de produse animale;
  • Nu mai bea lapte ( este produsul animal care conduce cel mai repede la cancer);
  • Consuma carbohidrati neprocesati;
  • Consuma cat mai multe proteine de origine vegetala;

Daca tii cont de regulile din cartea Studiul China, nu trebuie sa mai tii vreodata un regim strict pentru un corp armonios si sanatos. Alimentatia recomandata aici iti garanteaza ca vei fi cat mai sanatos posibil.

 

 

5 Comments

  1. Pingback: Cartea Studiul China | Reduceri Carti

  2. Pingback: Carti de Bucate | Reduceri Carti

  3. Pingback: Carti de citit intr-o viata | Reduceri Carti

  4. Pingback: Promotia de carte Adevarul, 4 - 11 februarie 2014

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*