Tamarind

Tamarind

   

Tamarind este un condiment originar din Africa de Est, raspandit insa in majoritatea tarilor asiatice si folosit cu precadere in bucataria thailandeza, indiana si mexicana.
Pulpa fructului de tamarind are o consistenta pastoasa, gust acrisor si abunda de seminte, fiind ingredientul cheie in prepararea sosului Worcestershire.

Varianta in limba araba a numelui acestui condiment, “Tamr hindi“, inseamna “curmala de India”, curmala fiind un nume generic pentru fructele diversilor palmieri. Gustul racoros al tamarindului se potriveste bine cu iuteala ardeilor si da multor preparate indiene caracterul lor iute si acrisor si culoarea inchisa.
In India, tamarindul se combina foarte bine cu linte, mazare sau fasole. Batonul de pasta de tamarind se pune in apa fierbinte timp de zece minute, se obtine o pasta groasa care se trece apoi prin sita. Pulpa fina si sucul vor trece, lasand in sita partea fibroasa si semintele.

In Asia de Sud-Est peninsulara (Vietnam si Thailanda), pastaile de tamarind sunt folosite atat coapte, cat si necoapte; in stare proaspata sunt mai putin fructate si mai astringente. Tamarindul este deseori folosit pentru supe acre, foarte racoritoare in clima tropicala a Vietnamului, Laosului sau Cambodgiei.

Cu ani in urma,  femeile thailandeze aplicau pasta fructului  pe fata pentru a obtine o piele catifelata ce le oferea un aspect mai tanar –  datorita cantitatatii mari de AHA pe care o contine, tamarindul este un exfoliant natural foarte bun.

http://www.dietetik.ro/bucataria-thailandeza/1628.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*