Vegetarian de ziua Romaniei

Vegetarian de ziua Romaniei

   

De 1 decembrie am vazut, an de an, nu chiar cu ochii mei, dar la televizor, campii intregi de mici, sarmale, chiftele si cabanosi. Se pare ca romanul, cand e de sarbatorit, trebuie neaparat sa se scalde in rauri de carne.

Pentru un vegetarian, orice astfel de sarbatoare traditionala, incluzand Craciunul, Anul Nou, la care se mai adauga si nuntile si inevitabilele gratare de la munte reprezinta un adevarat cosmar. Chiar daca alegi sa eviti astfel de manifestari, si iti organizezi in stilul propriu sarbatorile de iarna si alte evenimente, tot esti bombardat la nivel mediatic de “bucatele traditionale”, meniurile de post fiind aproape inexistente.

Meniu vegetarian

La fel cum media promoveaza acest gen de consum, tot media ne poate ajuta sa ne sustinem cauza. In ultimul timp am observat ca tot mai multi dintre amicii nostri aleg stilul de viata vegetarian, motiv pentru care ii felicitam, si le oferim toata sustinerea.

Ce vrem sa le propunem, lor si tuturor cititorilor nostri, este sa foloseasca la randul lor aceleasi canale pentru a promova acest stil de viata sanatos si etic. Daca se poate ca televizoarele sa imprastie miros de mici, tot mediatizarea si recunoasterea publica pot sustine cauza noastra.

Fiti activi pe Facebook, anuntati-va stilul de viata in articolele de pe blogul personal, cereti meniu vegetarian cand mergeti la evenimente sau cand sunteti invitati undeva, aplicati pentru meniu vegetarian la calatoriile cu avionul, propuneti-l in restaurante, intr-un cuvant, haideti sa ajutam stilul nostru de viata sa nu mai fie unul marginal, considerat excentric.

La multi ani de ziua Romaniei, si va propunem sa sarbatoriti cu mamaliga, varza calita, salate, frigarui, supe si deserturi delicioase!

One Comment

  1. […] bine va zic cum e sa fii vegetarian cand toata lumea se indoapa de 1 decembrie cu mici, si pe unde puteti haladui in aceasta zi libera, […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*