Vranza – Vromage, alternativa vegana a branzei voastre cea de toate zilele

Vranza – Vromage, alternativa vegana a branzei voastre cea de toate zilele

   

In mod cert “vranza” nu e de sorginte dacica, precum arhicunoscuta branza, sau haiosul viezure. Ca sa fim foarte acurati trebuie sa dezvaluim ca branza vegana “vromage” este originara din Los Angeles, “orasul ingerilor”, locul in care Youssef Fakhouri ii tot imbunatateste si diversifica aspectul si gustul, inca din 2009.

Vranza este produsa din nuci si seminte (caju, macadamia, seminte de pin, fistic, migdale, nuci braziliene, nuci, seminte de canepa, seminte de dovleac, seminte de floarea soarelui, seminte de susan si seminte de mac).

Youssef-Fakhouri

Youssef Fakhouri and his army

Website-ul in care puteti vedea cele 14 feluri de branza vegana, este www.vromage.com, si trebuie sa recunoastem ca derularea imaginilor provoaca o salivatie abundenta.

Preturile pentru vranza/vromage-ul din LA sunt destul de ridicate; spre exemplu Feta cu ierburi costa aproximativ 10 dolari / suta de grame, in vreme ce pentru aceeasi suta de grame de Camembert cu trufe trebuie sa scoateti din buzunar in jur de 12 dolari americani.

Pepperjack

Pepperjack Vromage

 

Goat-Chive

Goat-Chive Vromage

Chiar daca preturile branzei vegane par oarecum prohibitive pentru Romania, initiativa este mai mult decat laudabila, iar faptul ca un business de acest fel reuseste sa se dezvolte de-a lungul a catorva ani buni, inseamna ca exista o piata suficient de dezvoltata pentru asta, ceea ce e mai mult decat imbucurator.
Stim, LA nu e Bucuresti, din multe puncte de vedere, dar nimic nu ne poate impiedica sa visam la o “vranza” romaneasca, fie ea chiar si copiata dupa vromage-ul lui Youssef Fakhouri. Sa speram ca visul se va materializa in curand.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*