Restaurant Haveli

Restaurant Haveli

   

Poposind la un restaurant indian, viata ti se translateaza undeva, departe, intre Taj Mahal si Bollywood, purtata pe aripi de ghimbir suflate cu sofran. Oricare bucatar, cat de iscusit si experimentat ar fi in ale condimentelor arta, nu poate sa nu ramana uimit de supletea si dinamismul unui Aloo Gobi, sau de forta si aroma “grea” a unui Palak Paneer, imbibata de Kasoori Methi.

Aromele mancarurilor indiene Haveli sunt puternice si invazive, combinatiile intre ghimbir, anason stelat, sofran, piper verde si cuisoare, nefiind atat de usor de acceptat de la prima intalnire. Nu e mai putin adevarat ca amestecul din condimentele de mai sus, la care se  adauga boiaua de ardei iute, ceapa prajita si usturoiul, formeaza gusturi picante si aparent extravagante, totul disparand dupa cateva inghitituri bine dozate printre boabele de orez basmati sau painea coapta in casa.

 

Oricare Restaurant indian este un loc in care mancarea vegetariana este respectata si prezenta in meniu sub diverse retete, care mai de care mai apetisante, de la iutele Chana Massala, trecand prin Paneer Tika, Vegetable Samosa si Onion Bhaji, oarecum terminand cu aromele dulci ale unui Paneer Makhani.

Preturile restaurantelor indiene sunt in general medii, calitatea mancarurilor fiind peste valoarea lor din nota de plata.

Servirea este excelenta.

Citeste mai multe despre restaurante indiene

3 Comments

  1. […] A aparut un review nou, pe bucatar.net, despre restaurant Haveli. […]

  2. […] pe marile ecrane P.S. Restaurantul Haveli are  si serviciul de livrari la domiciliu, rapid si […]

  3. […] ce am avut de-a face cu cateva feluri de mancare destul de grele, inspirate din bucataria indiana, va propun astazi, venita de pe aceleasi meleaguri, o supa de varza cu coriandru. Se prepara rapid, […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*