Tagliatelle Genovese

Tagliatelle Genovese

   

Reteta de Tagliatelle Genovese am “imprumutat-o” de la restaurantul Malagamba. Mai bine zis i-am luat un “interviu” bucatarului, dupa ce m-am minunat de gustul deosebit provenit din ingrediente atat de simple.  Unul dintre secrete consta in faptul ca pastele sunt fresh, preparate in restaurant, dar se pot gasi si in supermarket-uri, probabil nu de aceeasi calitate, insa indiscutabil mai bune decat cele uscate.

Ingrediente pentru Tagliatelle Genovese:

Tagliatelle (sau orice paste lungi)
Sos pesto
Seminte de pin
Sare, piper, ulei masline
Pecorino sau parmezan

Mod de preparare Tagliatelle Genovese:

Mai intai se prepara sosul pesto, pentru care ne trebuie urmatoarele ingrediente: fruze de busuioc verde, 2 catei de usturoi, pecorino sau parmezan, seminte pin, 1 lingura ulei masline, sare, dupa gust. Toate acestea se paseaza impreuna pana se omogenizeaza si sosul este gata.

In etapa numarul doi, pastele se pun la fiert si se scot aldente (nu foarte mult fierte).  Se amesteca cu sosul pesto proaspat preparat, sare si piper (dupa gust), se presara semintele de pin si pecorino.

Servire Tagliatelle Genovese:

Acest fel de mancare, mai ales pentru vegetarieni, constituie o masa in sine. Se va servi ornat cu frunze proaspete de busuioc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*