Anghinare

Anghinare

   

Cele mai bune anghinare pe care le-am mancat vreodata mi s-au intamplat la Art Risto Lounge.  Am fost nelamurita, pe moment, la ce spune Pepino carciofi, pana cand am realizat ca aceasta este denumirea in limba italiana pentru delicioasele anghinare.

Anghinarele pot fi procurate atat fresh cat si conserva (in otet sau in ulei), si sunt o delicatesa cu proprietati afrodisiace.

Mod de preparare anghinare:

Pentru a prepara anghinare se curata florile de anghinare de partile pieloase,  pana cand acestea apar mai albicioase la culoare si fragede. Se pot folosi in salata, cu ulei de masline si lamaie, se pot face umplute, la cuptor, sau in orice mancare vegetariana gatita. Cele mai multe propritati le au, evident, in stare cruda.

Proprietati anghinare:

Anghinarele au efect de scadere a colesterolului, fiind hipolipidemiant si totodata diuretic. Este indicata o cura cu ceai de anghinare in cazul hipercolesterolemiei, nefritelor  si insuficientelor renale cronice. Sunt de asemenea extrem de benefice in  alergii, eczeme, urticarii,  dar si ca remediu naturist pentru calculii biliari.

Salata cu anghinare  previne bolile cardiovasculare, arata un studiu efectuat la Universitatea Reading (Marea Britanie).

In medicina naturista, la prepararea produselor naturale pe baza de anghinare, se utilizeaza atat radacinile cat si frunzele. Toate aceste produse sunt considerate remedii naturale excelente in tratarea si vindecarea diverselor afectiuni: afectiuni hepatice, afectiuni ale circulatiei sangvine si afectiuni renale.

In Europa secolului al XVI-lea, doar barbatii aveau voie sa manance anghinare, pentru ca se credea ca acestea cresc libidoul. Curtea franceza considera scandalos faptul ca doamna Katherine de Medici manca o cantitate foarte mare de anghinare. Sotul ei nu parea a avea plangeri. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*